ANBI

 

Naam: Stichting Rheumatology Research Nijmegen ( Stichting RUN)  

RSIN: 41057367

Fiscaalnummer: 806706168

Postadres: Windvleugel 27, 6581 DV Malden

Telefoon: 024-3587113

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelstelling: De stichting ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van reumatische ziekten en naar nieuwe vormen van behandeling. Die kennis moet er toe leiden dat reumatische ziekten in de toekomst beter te behandelen zijn en wellicht zelfs te genezen.

Hoofdlijnen beleidsplan:

1. Innovatieve Reumazorg

In de nabije toekomst wil de Stichting RUN geld beschikbaar stellen voor onderzoek naar de ontwikkeling van een digitale kliniek voor mensen met een reumatische aandoening.

Dit houdt in dat patiënten via een (besloten) website van huis uit hun behandelend arts kunnen raadplegen, dat de arts de patiënt online kan begeleiden en ondersteunen en dat de behandelend arts online de huisarts van de patiënt op de hoogte kan houden van alle relevante ontwikkelingen in de ziektegeschiedenis.

2. Innovatieve behandelingsvormen 

De Stichting RUN zal zich ook inzetten voor nieuwe behandelingsvormen voor chronische artritis. Zo wordt momenteel onderzoek ondersteund naar de invloed van de darm flora op artritis.

3. Implementatie onderzoek

Een andere belangrijke onderzoeksprioriteit is antwoord te geven op de vraag waarom de nationale en internationale richtlijnen voor de behandeling van mensen met reuma in de dagelijkse praktijk niet altijd helemaal toegepast worden.

 

Statutaire samenstelling bestuur:

Voorzitter: Rob G.M. Metselaar

Secretaris: Gé Janssens

Penningmeester: Rolf Soedjak 

Beloningsbeleid: Bestuur en adviseurs ontvangen geen vergoeding

 

Verslag activiteiten

 

1. Onderzoek naar cardiovasculaire complicaties bij Reumatoïde Artritis ( 2014)

 

Door de verkregen subsidie heeft de promovendus ( Elke Arts) het project kunnen afronden waarbij onderzoek is verricht naar de cardiovasculaire risico's van patiënten met Reumatoïde Artritis. Tevens werd er een start gemaakt met het ontwikkelen van een cardiovasculaire risico calculator. Dit onderzoek heeft inmiddels geleid tot een zestal wetenschappelijke publicaties en is gepresenteerd op diverse internationale congressen. De verwachting is dat de promotie eind 2015 of begin 2016 plaats gaat vinden.

 

2. Onderzoek naar de invloed van microbiële flora op chronische artritis ( 2014)

 

Door de subsidie voor postdoc Shahla Abdollahi-Roodsaz heeft zij buitenlands onderzoek kunnen uitvoeren op vooraanstaande laboratoria in New York. Ze werkt nu samen met Jose Scher. Het doel van het onderzoek is om pathogene en beschermende microbiota te vinden in de darmflora van patiënten met Reumatoïde Artritis en daarmee nieuwe therapieën te ontwikkelen. Bij terugkomst in Nijmegen zal dit baanbrekende onderzoek voortgezet worden en geworven worden voor een VIDI subsidie.

Financieel verslag 

 

Financiële verantwoording